"Bamsen min" for barnehageansatte, studenter og pedagoger

Jeg starter med en liten historie fra barnehagen jeg jobber i. Petter 3 år kommer bort til meg mens han leker og sier: ”Vi vil hør musikk!” Jeg synes selvfølgelig det er veldig trivelig at han sier det og setter på en barneplate med May Britt Andersen. Men det går ikke lange stunda før han kommer bort til meg igjen og sier: ”Nei, vi vil hør Jorid-songan!” Det var jo for meg enda triveligere å høre, og som sagt, så gjort! Det ble både sang, bevegelse og dans helt til alle sangene på CDen var ferdigspilt! Akkurat slik kan det bli for dere også, dersom dere investerer i denne nye sangskatten, som så mange barn har blitt så glad i.


Om "Bamsen min"

Sangboka ”Bamsen min” inneholder 21 barnesanger med melodier og tekster som appellerer til både barn og voksne. Boka har en pedagogisk tilnærming med instruksjoner til hver sang. Bak i boka er det en innøvings-CD med enkle utgaver av alle de 21 sangene, spilt inn med sang og gitar. Dette forenkler innøvinga både for barn og voksne. Som et tilleggsprodukt, er det mulig å få kjøpt en barneplate med 12 av sangene fra boka. Denne kan brukes som en støtte i undervisningen, eller som en musikalsk opplevelse. Barneplata er spilt inn med full besetning; sang, gitar, fiolin, cello, slagverk, bass og trekkspill. 


Bruksområder og nytteverdi

Produktene er egnet til bruk i barnehage, småskole, kulturskole og barnesanggrupper. I tillegg er boka et godt arbeidsredskap for studenter som utdanner seg innen barnehage- og læreryrket. ”Bamsen min” gir tips til dans, bevegelse og hvilke type instrumenter og utstyr man kan bruke.

Innøvinga går veldig raskt fordi melodiene er enkle. Det er mye læring i flere av sangene, slik som i ”Kan du finne trekanten?”. Denne sangen kan brukes gjennom hele året, til alle temaer man jobber med. Det samme gjelder fargesangen ”Hvilken farge ser du her?” en sang der man lærer å blande farger. For barn som har utfordringer med språket, er sangene til god hjelp i denne utviklinga. Teksten kommer godt fram på begge CDene, og det er derfor fint å sette på CDen i både lek og samlingsstund, slik at barna kan synge og danse til. ”Bamsen min” inneholder også velkomstsang, navnesang og avskjedssang, så den passer fint i ei samlingsstund, eller som en start og slutt på skoledagen.

Målgruppa til ”Bamsen min” er 2 – 6 åringer, men den passer også for yngre barn og barn i småskolen. Boka er prøvd ut på barnesangkurs, i barnehage, småskole og på SFO. Det er en fordel å tilpasse sangene til den aktuelle aldersgruppa, tips finner du i opplæringspakken.
 I dag har jeg hatt samling med en av sangene fra boka di, Jorid. Det ble innertier! Barna digga den! Så nå er sangen din poppis i Vestfold!
— Bente Wahl Hjulstad, 02.09.16